Margot Senderovitz

Galleriet i Kernen præsenterer værker af den lokale maler Margot Senderovitz.

Margot Senderovitz har boet i Brøndby i 60 år. Hun er en aktiv del af Brøndby Kunstforening, hvor hun er medlem af bestyrelsen og deltager på foreningens malerhold, både for sin egen skyld og for at inspirere andre med gode idéer og sin viden om kunst.

Margot er uddannet porcelænsmaler på den Kongelige Porcelænsfabrik, og har efterfølgende undervist i porcelænsmaling, maleri, keramik og glaskunst i mere end 40 år.

Margot lader sig inspirere af naturen, ikke mindst træer og fugle. Motiverne er farverige og mangeartede, men et gennemgående træk er, at perspektivet tilskynder til, at man kigger ind i billederne og oplever forskellige ting i dem. 

Udstillingen åbner torsdag den 4. april, hvor vi inviterer til fernisering kl. 17-18.30

Udstillingen kan opleves fra den 4. april- 3. maj i Galleriet og Kontoret på 1. sal.

tidligere udstillinger

Per Bent Jørgen

Galleriet i Kernen præsenterer værker af den lokale maler Per Bent Jørgensen.

Per har altid været glad for at tegne og male og har i de seneste år særligt beskæftiget sig med akvarel- og akrylmaling.

Det er især stærke farver og dyr som optager Per samt abstrakt kunst.

Fantasien får frit spil i udarbejdelsen af motiver ligesom Per også henter inspiration i naturen på sine gåture i bl.a. Brøndbyskoven og ved Rebæksøen. 

Per er medlem af Brøndby Kunstforening og atelier, hvor samtlige malerier også er blevet til. 

Fernisering
Udstillingen åbner torsdag den 25. januar, hvor vi inviterer til fernisering kl. 17-18.30

Udstillingen kan opleves fra den 25. januar- 26. februar i Galleriet og Kontoret på 1. sal.

Mahnaz Nouri

Galleriet i Kernen præsenterer værker af den lokale maler Mahnaz Nouri.

Mahnaz udtrykker sig igennem sin musik og malerier. Hun udforsker og eksperimenterer i kunsten gennem akrylmaling, forskellige tekniker og med afsæt i egne følelser.

Mahnaz’ værker er ved første øjekast farverige med skarpe kontraster, som kommer til udtryk gennem former, lys og mørke. Der er dog mere bag facaden. Hendes kunst går i dialog med væsner og natur og inviterer betragteren til at gå på opdagelse i værket.

Mahnaz’ tiltrækning af eventyr og fortællinger lever i hendes arbejdsproces – med eksperimenterende og intuitive metoder, der udfolder sig gennem bevægelser og dybde.

Mahnaz Nouri er uddannet pædagog og kunstterapeut, og iransk-klassisk sangerinde med ekspertise i sangteknik.

Udstillingen kan opleves fra den 4. oktober- 4. november i Galleriet og Kontoret på 1. sal.

Kirsten Lund

Galleriet i Kernen præsenterer værker af den lokale maler Kirsten Lund (f. 1925).

Kirsten Lund har malet i mange år og er selvlært autodidakt. Hun er mangeårigt medlem af Brøndby Kunstforening og en hyppig deltager på Marienlysts malehøjskolekurser. 

I sin kunst arbejder Kirsten med forskellige materialer som papir, pap, lærred og plader, og udtrykker sig som oftest i olie. Samtidig udforsker hun sin kunstneriske praksis med både spatel, kniv, pensel eller fingrene, hvilket giver værkerne en særegen charme. Udstillingen præsenterer et bredt udvalg af Kirstens værker – fra huse i klynger, landskaber, stilleben med krukker til kvinder med hatte og indimellem fugle.

Udstillingen kan opleves fra den 11. august - 3. oktober i Galleriet og Kontoret på 1. sal.

Max Torbensen

Galleriet i Kernen præsenterer udstillingen “Et studie i øjne” med den lokale maler Max Torbensen.

”Jeg startede som billedkunstner i 2016 på Brøndby Kunstforenings malerhold i atelieret på Horsedammen. Senere blev jeg også bestyrelsesmedlem og har været med til årligt at udstille en række etablerede kunstnere i Kulturhuset Kilden. Herudover har jeg haft fornøjelse af at medvirke til, at mange af de udøvende malevenner på malerholdet har udstillet flere steder i lokalområdet, ligesom jeg også selv har udstillet de samme steder.

De billeder, som jeg udstiller her i Kernen, handler om et studie i øjne. Her gik det ud over vores nære slægtninge, aberne. Efter ca. 25 portrætter bad en abe mig om selv at sidde stille, så den kunne male et portræt af mig – sådan kan det gå! Selvsamme portræt vil være at finde på udstillingen, og en god portion humor, som jeg håber også vil bringe smilene frem hos jer.

God fornøjelse med udstillingen, som kan opleves fra den 25. maj og en måned frem.”.

Udstillingen kan opleves fra den 25. maj - 26. juni 2023 i Galleriet på 1. sal

Anne dreyer

Galleriet i Kernen præsenterer udstillingen “Huse i det gamle Brøndbyvester” med den lokale maler Anne Dreyer Walther (f. 1953).

Anne Dreyer Walther begyndte at male i 2009. Med en autodidakt læring har Anne bevæget sig fra at male små forsigtige udtryk til store lærreder med både abstrakte og naturalistiske motiver. Hun finder inspiration i den omkringværende natur og sine børnebørn, som fylder hendes liv med alskens indtryk.

I 2020 begyndte Anne at finde ny inspiration i at male huse fra Brøndbyvester landsby – optaget af de mange levede liv og fortællinger, der gemmer sig bag murene.

Det er nogle af disse billeder, som kan opleves i Galleriet i Kernen. I en ny bydel i Brøndbyvester, i nybyggede og moderne rammer, binder Anne Dreyer Walthers fotorealistiske malerier bro mellem det nye og gamle. 

Udstillingen kan opleves fra den 3. februar - 3. marts 2023 i Galleriet på 1. sal